GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 500,-
HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE
SIKKER NETHANDEL
30 DAGES FORTRYDELSESRET
Hvad er fup og hvad er fakta om hovedpuder?
Mange har problemer med at finde den helt rigtige hovedpude at sove med om natten. For mens nogle fortæller om fordelene ved en høj pude, så fortæller andre, at en lavere pude er bedre. Og så er der dem, der siger, at man skal have en pude, der giver støtte og dem, der fortæller, at man skal have flere puder. Så hvad er egentlig fup, og hvad er fakta, når det kommer til hovedpuder?


Kan du kende din pude?
For mange er hovedpuden noget meget privat. Og derfor er der sikkert også flere, der vil kunne genkende deres egen pude i en blindtest blandt mange andre. Men hvorfor er denne hovedpude nu så vigtig, og hvorfor er den så svær at undvære?


Fakta om hovedpuder
- Puden skal sørge for, at vores nakke og hoved er i samme stilling om natten, som når vi står ret op. Hvordan puden skal klare denne opgave for dig afhænger af mange ting. Sovestilling, kropsbygning og sengens komfort for bare at nævne nogle få.
- Bruger du to hovedpuder, bør du kassere dem begge og anskaffe dig én god pude, der passer til dig og den måde, du sover på.
- En hovedpude er en forbrugsvare, der bør skiftes efter 2.-3. år. Det er især pga. hygiejne og komfort. Med tiden falder hovedpuden sammen og giver kun minimal støtte til hoved og nakke, mens det ikke er alle affaldsstoffer i hovedpuden, der kan afvaskes.
- Sørg for at give dig god tid, når du køber en ny pude. Prøv den i en seng i forretningen der minder om din egen derhjemme. Og prøv så flere forskellige typer, faconer og materialer.


Mere fakta
Facon: Den mest hensigtsmæssige facon er faktisk den rektangulære. Skulderen har ikke noget at gøre på en hovedpude, hvilket slet ikke kan lade sig gøre, når puden har den rette facon.
Bæreevne: Tallet for bæreevne siger groft sagt noget om, hvor meget luft der er i puden. Høj bæreevne siger ikke noget om, hvor god puden er til at bære hovedet.
Vedligeholdelse: En pude slides af en tur i vaskemaskinen. Generelt skal man ikke vaske sin pude mere end 2-3 gange i dens levetid. Luft og støvsug i stedet puden.
Levetid: Selv den bedste pude, der vedligeholdes hensigtsmæssigt, lever kun 2-3 år. Skift derfor pude, både af hensyn til hygiejne, men også fordi hovedpuden efter ca. 8760 timers brug (3 år) er slidt og ikke længere støtter hoved og nakke tilstrækkeligt.Har du ikke fået besvaret dine spørgsmål?
Har du brug for mere information og hjælp til at afklare, hvad der er fup, og hvad der er fakta, når det kommer til hovedpuder? Så skriv eller ring til os. Du finder vores kontaktinformationer her